váltás magyarra switch to english
  hírek magunkról linkek letöltések elérhetőség adok-veszek  
vissza a fooldalra
 
  Archívum  
 
     
 
Untitled document Chilei díjak a TÜRELEM-ért

Nemes Jeles László mozgóképe a Santiagóban megrendezett chilei nemzetközi rövidfilmfesztivál második díját és Zányi Tamás a legjobb hangmérnök díját nyerte el.


Nemes Jeles László Türelem című rendezése kettős elismerésben részesült Santiago de Chilében. A fesztiválkedvenc magyar rövidfilmet ezúttal a Santiagóban megrendezett 16. chilei nemzetközi rövidfilmfesztivál (FeSanCor) fikció kategóriájának második díjával és a legjobb hangmérnök - Zányi Tamás - díjával méltatták. A Chile fővárosában október 20-27. között megrendezett seregszemle versenyébe 113 film kapott meghívást idén.
Nemes Jeles László rövidfilmje a tavalyi velencei filmfesztiválon tartott nemzetközi premier óta a bilbaói Ezüst Mikeldi-díjat, az Angers-i nagydíjat, az ARTE-díját, a Belo Horizonte-i fődíjat, az Odense-i nagydíjat nyerte el többek között.
Nemes Jeles László mozgóképe szeptemberben Görögországban elnyerte a UIP-díját, melynek köszönhetően az Európai Filmakadémia rövidfilmdíjának 14 jelöltje között van.

Az Európai Filmakadémia 1800 tagja választja ki az év legjobb rövidfilmjét 14 európai filmfesztivál UIP díjnyerteséből. Az Európa Filmdíjak átadásra december 6-án Koppenhágában kerül majd sor.
Nemes Jeles László Türelem című filmje jelenleg a 14. nemzetközi szakmai elismerésénél tart. Legközelebb a corinthiai (Ciprus) filmfesztiválon, az olaszországi Fanoban megrendezendő filmversenyen, majd Isztambulban lesz látható.

Kapcsolódó link:
http://www.filmunio.hu/object.d494048a-569f-4d31-bc48-87a118ebe625.ivy

http://www.filmunio.hu/object.74c22303-5c04-41e1-9336-727ee098e05d.ivy