váltás magyarra switch to english
  hírek magunkról linkek letöltések elérhetőség adok-veszek  
vissza a fooldalra
 
  Archívum  
 
     
 
Untitled document

2016. november 9.

Kedves HAES tagok, Kollégák!

Az új elnökség december 3.  9.30 órára hívja össze az ez évi HAES közgyűlést. 

Helyszín a Mafilm Nagyvetítője. (H-1145 Budapest, Róna utca 174.)

Határozat hozatalhoz nem elegendő létszám esetén megismételt közgyűlést hívunk össze ugyanazon a napon 10 órára, amikor is a közgyűlés a jelenlévők számától függetlenül határozatképes.

A napirendi pontok:

Megemlékezés Csáki Jánosról.
Új tagok felvétele.
Elnöki beszámoló a HAES 2016-os  évéről.
Adat kiegészítések és az Alapszabály ismételt megszavazása.
Előadás a hangmérnöki szerzői jogokról.

Kérjük a Tagság aktív részvételét!


Bővebben

Untitled document Juhos_Gabor_FOH_Carnegie_Hall.jpgMagyar siker New Yorkban - A HAVASI Symphonic a Carnegie Hall színpadán

2015. október 26-án a HAVASI Symphonic New York-ban mutatkozott be az amerikai közönség előtt a Carnegie Hall nagytermében. A tengerentúli bemutatóra a zeneszerző – zongoraművészt elkísérték magyar alkotótársai, akikkel az elmúlt 3 évben 9 teltházas Aréna koncertet valósítottak meg.

A New York-i előadáson közreműködött többek között a Budafoki Dohnányi Zenekar (Pejtsik Péter vezényletével), Radics Gigi, Andrejszki Judit, Hajós-Dévényi Kristóf (ének), Szirtes Edina „Mókus” (hegedű, ének), Szokolay „Dongó” Balázs (duda, furulya) és Kiss „Endi” (dob). A koncert Golden Globe-díjas sztárvendége Lisa Gerrard, a Gladiátor c. film főcímdalának előadója és társzeneszerszője volt.
Álló ovációval fogadta az amerikai közönség a produkciót, amelynek programjában egy az 1956-os forradalomnak és szabadságharcnak szentelt tétel ősbemutatója is szerepelt. A Carnegie Hall nagytermébe (Stern Auditorium/Perelman Stage) Havasi Balázs 70 magyar alkotótársával érkezett.

Bővebben

Untitled document

2015. április 22.

Értesítjük a Tisztelt Tagságot, hogy a Magyar Hangmérnökök Társasága a 2015. évi rendes közgyűlését május 9-én, fél 10 órai kezdettel tartja, a Rátkai klubban (1068 Budapest, Városligeti fasor 38.)

Határozat hozatalhoz nem elegendő létszám esetén megismételt közgyűlést hívunk össze ugyanazon a napon 10 órára, amikor is a közgyűlés a jelenlévők számától függetlenül határozatképes.

Kérjük a Tagság aktív részvételét!


Bővebben

Untitled document 2015. február 16.

2015. február 16-án, hosszan tartó súlyos betegség után életének 68. évében elhunyt Vámosi András, Balázs Béla díjas hangmérnök, a H.A.E.S. elnöke és alapító tagja.

1947. október 19-én született Tatán. 1968-tól a Mafilm hangosztályán dolgozott, 1987-től rendezőként is több filmet (Magda Frank, Vinum Bonu) készített. Nevéhez fűződik az első 3+1 csatornás technikával készült alkotás, a Róna Péter rendezte 1981-es Autóversenyzők című dokumentumfilm.

Pályafutása alatt számos neves magyar filmkészítővel dolgozott együtt, így többek között Jancsó Miklós, Tarr Béla, Bácskai Lauró István, Szabó István, Dárday István, Jankovics Marcell, Böjte József, Gyöngyössy Imre, Makk Károly, Garas Dezső munkatársa is volt.

Vámosi Andrást a Magyar Filmművészek Szövetsége saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.

Emlékét megőrizzük!

Bővebben

Untitled document 2011. október 25.

2011. október 25-én rövid, súlyos betegség után 54 éves korában elhúnyt Csernóczki Lajos kollégánk, a H.A.E.S. tagja.
Hosszú évekig a Magyar Televízióban, később szabadúszóként (a Referencia Hangmérnöki Kft. alapító tagja volt) végzett hangmérnöki munkát. Szakmai felkészültsége, igényessége, vonzó egyénisége révén igen sok jelentős produkcióban volt megbecsült alkotótárs. Nevét megőrzik a televíziós dokumentumfilmek, sorozatok ("Kölyökidő" vagy a "Barátok közt" közel 3000 epizódja), játékfilmek "Az asszony", "Sose halunk meg", "Az emigráns").
Emlékét megőrizzük!

Bővebben

Untitled document HAES logo vegl 5.png2010. október 30.

A Magyar Hangmérnökök Társasága megtartotta 2010. évi rendes közgyűlését, amelyen a tagság új vezetőséget választott. Az új elnök: Vámosi András, a vezetőség tagjai pedig: Bognár Zsolt, Juhos Gábor, Kovács György és Krajcsovits István.
Ezúton gratulálunk az új vezetőségnek, egyben köszönjük a leköszönő elnöknek, Nyerges Andrásnak a szervezetért eddig tett áldozatos munkáját!

Bővebben

Untitled document

Artisjusdij_Juhos_Gabor.jpg


Juhos Gábor Artisjus-díjban részesült


Ezúton gratulálunk kollégánknak, a HAES vezetőségi tagjának, a Zenei Tagozat vezetőjének aki 2011. decemberében vehette át hangmérnökként az Artisjus Zenei Alapítvány díját "a magyar zeneművek bemutatása és megismertetése érdekében végzett kimagasló teljesítményéért."
A díjat Malek Miklós adta át.Bővebben

Untitled document
Örömmel gratulálunk Kovács György kollégánknak, HAES vezetőségi tagnak, a Játékfilmes Tagozat vezetőjének abból az alkalomból, hogy 2010. március 15-én a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével lett kitüntetve, sokoldalú művészi tevékenységének elismeréséül. Tudomásunk szerint hangmérnök eddig még sohasem kapott ilyen magas állami kitüntetést.
Jó egészséget és további aktív alkotómunkát kívánunk!

Bővebben

Untitled document
Gratulálunk Juhász Róbertnek, aki a Cannesban díjnyertes magyar film (Kocsis Ágnes: Pál Adrienne) hangját készítette. Ajánljuk olvasásra az alábbi cikket a "Variety" szaklapban, ahol kiemelik a képpel és a látvánnyal együtt a hangot is!

Bővebben

Untitled document balazsgabor_BB-dij_2.jpg
Császár Ferenc Balázs Béla díjban részesült.
A díjat 1958-ban alapították a kiemelkedő filmművészeti és televíziós tevékenység elismeréséül. Minden évben 10 díjat ítél oda a kulturális tárca.
Szívből gratulálunk a kollégának!Bővebben

Untitled document Miki4a2.png
2010. február 11.
A 41. Magyar Filmszemle "Aranymikrofon" díját Pacskovszky József: A vágyakozás napjai című film hangmérnöke, Kőporosy János nyerte.
Szeretettel Gratulálunk!


Bővebben

Untitled document
suono_Italia_kep1.jpg

2009. június 12.

 

2009. június 16-18. között a Zenetudományi Intézetben kerül megredezésre a “Suono Italia – Olaszország hangjai” programsorozat, melynek keretében olasz hangszerek kiállítása, interaktív szakmai szemináriumok, klasszikus-és dzsesszkoncertek lesznek.
A jelentkezési lap itt található .
Itt van a katalógus .
Ez pedig a program .
További információk ezen az oldalon .Untitled document berlinale_medve.jpg

2009. június 11.


Az Audiomonde Kft. egy bemutatóra hívja a szakmai közönséget, melynek tárgya elsődlegesen az SSL legkissebb hangkeverője, az X-Desk összegző keverőpult, valamint az MYNX és az XLogic termékek.
Meghívott előadók: Damien Egan úr
(Solid State Logic) és Mario Reithofer úr (TSAMM) az SSL termékek ellátója a térségben.

A bemutató időpontja: 2009.június 15. 17:00 (végfelhasználók).
Az előadás helyszíne: XI. ker. Csurgói út 15.
(
Audiomonde Kft. épülő bemutatóterme, kék épület magasföldszint).


Bővebben

Untitled document
Értesítjük a Tisztelt Tagságot, hogy a Magyar Hangmérnökök Társasága a 2009. évi rendes közgyűlését április 4-én, fél 10 órai kezdettel tartja, a korábbiaktól eltérően a 1033 Budapest, Szentendrei út 89-93. II. épület (Classic-Sound Hangstúdió és Saint Audio Stúdió) címen. Határozat hozatalhoz nem elegendő létszám esetén megismételt közgyűlést hívunk össze ugyanazon a napon 10 órára, amikor is a közgyűlés a jelenlévők számától függetlenül határozatképes.
Kérjük a Tagság aktív részvételét!
Bővebben

Untitled document balazsgabor_BB-dij_2.jpgBalázs Gábor Balázs Béla díjban részesült.
A díjat 1958-ban alapították a kiemelkedő filmművészeti és televíziós tevékenység elismeréséül. Minden évben 10 díjat ítél oda a kulturális tárca.
Szívből gratulálunk a kollégának!

Bővebben

Untitled document berlinale_medve.jpg

2009. február 15.

A Berlinale hagyományainak megfelelően az Arany Medve mellett több Ezüst Medve került kiosztásra. A nemzetközi zsűri kiemelkedő hangi világáért (sound design) Ezüst Medvével jutalmazta a brit Peter Strickland által rendezett, Erdélyben játszódó, egy bosszú történetét bemutató, brit-román-magyar koprodukcióban készült, Katalin Varga című filmet. A film hangmérnöke Kovács György, hangvágója pedig ifj. Erdélyi Gábor volt.

Gratulálunk kollégáinknak!Bővebben

Untitled document
Miki4a.png2009. február 4.
A 40. Magyar Filmszemle "Aranymikrofon" díját a Mázli, Valami Amerika 2. és a Pinprick című filmek hangmérnöke, Major Csaba nyerte.
Gratulálunk!
A díjat átadta Nyerges András Imre, a HAES elnöke és a BaSys Kft. képviseletében Vincze György kereskedelmi igazgató, aki 300.000.- Ft-os vásárlási lehetőséggel támogatta a díjat.

Bővebben

Untitled document

2009. február 4.
utolsoidok.jpg
A 40. Magyar Filmszemlén Mátyássy Áron Utolsó idők című filmje a fődíj mellett a legjobb eredeti filmzenének járó díjat is megkapta.
Gratulálunk a zenei alkotóknak!
Márkos Albert - zeneszerző, Harcsa Veronika - ének, társszerző
A zenei felvétel és az 5.1 keverés a Classic-Sound Stúdióban készült.
Produkciós vezető: Juhos Gábor, Hangmérnök: Matz Ádám
A film hangmérnöke: Balázs Gábor


Bővebben

Untitled document tuerelem_lead.jpg2008. november 12.

Nemes Jeles László Türelem című rendezése kettős elismerésben részesült Santiago de Chilében. A fesztiválkedvenc magyar rövidfilmet ezúttal a Santiagóban megrendezett 16. chilei nemzetközi rövidfilmfesztivál (FeSanCor) fikció kategóriájának második díjával és a legjobb hang díjával méltatták. Hangmérnök: Zányi Tamás. Gratulálunk!

Bővebben

Untitled document

dr_erdelyi_gabor.gif

2008. június 30.

Boldoczki Gábor trombitaművész legújabb CD-je a Varsói Szimfonikusok (Sinfonia Varsovia) közreműködésével, a németországi SonyBMG kiadó gondozásában "ECHO KLASSIK" Instrumentalist of the Year 2008 díjat kapott. A lemez elkészítésében kollégáink is részt vettek. Hangmérnökök: Juhos Gábor , Matz Ádám . Vágó: Dévényi Tamás . Zenei rendező: Matz László.

Gratulálunk! H.A.E.S.


Bővebben

Untitled document

2008. február 08.

Kedves tagok és leendő tagok!

A H.A.E.S. következő közgyűlésének tervezett időpontja 2008. április 19.
A tagfelvételre jelentkezőket kérjük ezért, hogy az Alapszabály értelmében február 19-ig adják be jelentkezési lapjukat. A felvételhet szükséges dokumentumok itt találhatóak.Untitled document

 

dr_erdelyi_gabor.gif

2007. december 23.

Szeretettel és tisztelettel köszöntjük Dr. Erdélyi Gábort 70. születésnapján!

1961-tól a MAFILM hangmérnöke, 1989 óta a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanára, majd 1992-től az R.D.I. hangstúdió vezetője. 1972-ben (a Dolby eljárás előtt 2 évvel) 20 országban elfogadott "Sztereófényhang" szabadalom megalkotója. 1980-ban szerzett műszaki doktorátust, 1984-ben pedig Balázs Béla-díjjal tüntették ki. Filmjei közül talán a legemlékezetesebb a "Tizedes meg a többiek" (Keleti Márton).

Kedves Tanár Úr! Boldog születésnapot és további jó egészséget kívánunk! H.A.E.S.Untitled document

2007. október 13.

Jó hangulatban zajlott le a Magyar Hangmérnökök Társasága 2007. évi rendes közgyűlése, melyen a tagság új vezetőséget választott. Az új elnök: Nyerges András, a vezetőség tagjai pedig: Császár Ferenc, Juhos Gábor, Kovács György és Márkus Tamás. Az új és leköszönő elnök a legnagyobb egyetértésben állapodtak meg abban, hogy szorosan együttműködnek a magyar auditív kultúrával kapcsolatos célkitűzések megvalósításában, Zányi Tamás pedig a filmes szakterületen vállal továbbra is tevékeny szerepet.

A közgyűlés megszavazta továbbá Ditzmann Tamás, Homics András, László Krisztián, és Pós Gergő jelöltek rendes taggá választását, akiknek ez úton is gratulálunk!Untitled document

hangfoglalas2007. október 5-7.

HANGFOGLALÁS Zenei Kiállítás és Szemle

A hangszerkiállítást és koncertek tucatjait felvonultató rendezvényt második alkalommal rendezik meg Budapesten. A kiállítás a SYMA Sport- és Rendezvényközpontban kap helyet, a koncertek helyszínei pedig az Almássy téri Szabadidőközpont, Gödör Klub, Kultea Kávézó, és a West-Balkán.

Bővebb információ: www.hangfoglalas.huUntitled document

 


2007. október 1.

1975 óta Yehudi Menuhin és az UNESCO zenei tanácsának a felhívása alapján minden év október 1-én a Zene Világnapját ünnepeljük. Ez alkalomból a közszolgálati médiumok ünnepi műsort sugároznak, s az ország különböző településein ünnepi hangversenyeket rendeznek. A jeles eseménnyel kapcsolatban információkat találhatnak többek között a következő oldalakon: terasz.hu; momus.hu;Untitled document

 

2007. szeptember 24.

Barátságos hangulatban zajlott a Magyar Mozgókép Közalapítvány és a Magyar Filmművészek Szövetségének közös konzultációja a hazai játékfilmes helyzetről. A megbeszélésen a H.A.E.S. elnöke is felszólalt, és tájékoztatást adott a filmhang készítéssel kapcsolatos aktuális problémákról. A konzultációról bővebb beszámoló itt olvasható: www.magyar.film.hu.


Untitled document

 

2007. szeptember 21.

A H.A.E.S. 2007. október 13-án, de. 9 órakor tartja évi rendes Közgyűlését, melyre minden tagját tisztelettel meghívja.
Napirendi pontok:
1. Tagfelvétel; 2. Beszámolók; 3.Vezetőség és elnök választása; 4. Egyebek.
Helyszín: Rátkai Klub, 1068. Budapest, Városligeti fasor 38.

 Untitled document

Tejut

2007. augusztus 13.

Fliegauf Benedek új nagyjátékfilmje a 60. locarnói filmfesztiválon a Napjaink Filmművészei (Filmmakers of the Present) elnevezésű versenyszekció fődíját, az Arany Leopárd díjat nyerte el „Tejút” című munkájáért.

A film hangja sem dialógust, sem zenét nem tartalmaz, nyolc vágatlan, szélesvásznú, nagytotál képből áll, ezért különleges értékéhez és sikeréhez nagymértékben járul hozzá az a sajátos, atmoszférikus hangkép és speciális sound design, melynek a rendezővel együtt közös megalkotója Beke Tamás hangmérnök, akinek ezúton külön is gratulálunk!

A helyszíni hangfelvételeket Komlódi Gábor és Csaba Tamás készítette, a hangkeverés supervisora Zányi Tamás volt, a hangutómunka a Saint Audio Studióban készült 2007. január és július között. Hangformátum: DTS Digital 5.1.


Bővebben

Untitled document

 

Ujhazy Laszlo

2007. július 31.

Szeretettel és tisztelettel köszöntjük Ujházy Lászlót 70. születésnapján!

1960-tól a Magyar Rádió hangmérnöke, majd 2001-ig műszaki ig. helyettese volt. Emellett a Camerata Hungarica régizenei együttes és a Magyar Zenetudományi- és Zenekritikai társaság alapító tagja, napjainkban pedig a Szt. István Zeneművészeti Szakközépiskola hangkultúra tanára. Számos rádiós nívódíj, valamint a Magyar Köztársasági Érdemrend Kiskeresztje cím tulajdonosa.

Kedves Tanár Úr! Boldog születésnapot és további jó egészséget kívánunk! H.A.E.S.


Bővebben

Untitled document

 

Impressziok_2007.06.21

2007. június 21.

Surround hangosítás zenével, effektekkel, verssel, vetítéssel.

A Művészetek Palotája június 21-i különleges koncertjéről Dévényi Tamás hangmérnök számol be részletesen itt .

Untitled document

 

Filmvilag

2007. június

A magyar filmszakma mértékadó folyóiratában hosszú idő után újra hanggal foglalkozó cikk jelent meg "A hallható film" címmel. Ez fontos szakmai esemény, hiszen a filmkritikák általában a dramaturgiára és a képi világra szoritkoznak, a hang ritkán kerül a figyelem középpontjába. Az írás Balázs Gábor, Sipos István és Zányi Tamás hangmérnökökkel folytatott élő beszélgetés során ad betekintést a filmhang készítés világába, melyet Balázs Gábornak az "Ópium" c. filmről írt hangkritikája követ.


A cikk megtalálható a Filmvilág júniusi számában, vagy szeptembertől a www.filmvilag.hu oldalon is.

Bővebben

Untitled document

HAES

Tisztelt H.A.E.S. tagok !

Ez úton értesítünk benneteket, hogy a 2007. évi rendes közgyűlésünket tavaszról őszre helyezzük át, a tervek szerint október végére. Ekkor jár le vezetőségünk mandátuma, így tisztújító Közgyűlést tarthatunk akkor. Az értesítést postai úton is megküldjük, melyhez mellékeljük a tagdíjak befizetéséhez szükséges sárga csekkeket is.

Üdvözlettel: Vezetőség.Untitled document

 

 

 

mikrofonproba

2007. március 10. - mikrofon próba.

A jelenlévők tíz különböző puska mikrofont tesztelhettek ezen a napon, melyek között megtalálható volt a vezető mikrofonmárkák - Neumann, Sennheiser, Schoeps, Audio-Technica - minden jelentősebb puska mikrofonja. A tesztanyagból hangfelvétel is készült, mely az érdeklődők számára elérhető innen.

 

 

 


Bővebben

Untitled document

 

 

 

38. Filmszemle


2007. február 7.

Sipos István és német kollégái, Manuel Laval és Matthias Schwab nyerték el a 38. Magyar Filmszemle "Aranymikrofon" díját.
A legjobb filmhangért járó elismerést Száz János "Ópium" címû filmjéért kapták a díjazottak. A díjat a H.A.E.S. alapította 2000-ben, támogatta az Audmax Kft. és a Mafilm Audio Kft. Gratulálunk!

 Untitled document

 

hangfoglalas

HANGFOGLALÁS - Magyar Zenei Szemle és Hangszerkiállítás Budapesten.

Hosszú szünet után ismét lesz hangszer és hangtechnikai kiállítás Magyarországon. A találóan HANGFOGLALÁS névre keresztelt esemény 2006 szeptember 14-16 között, naponta 10.00-18.00 óráig várja az érdeklődőket a Jövő Háza Központ-ban.

 

Bővebb információ: www.hangfoglalas.huUntitled document

 

live

 

A H.A.E.S. Live (hangosító) Tagozata (LT) 2006. június 27-én tartotta alakuló gyűlését. A taggyűlés egyhangúlag elfogadta Dóra Tamás megválasztását a tagozatvezetői tisztségbe.
A LT többek között céljaként fogalmazta meg a szakma rendszertelenségének felszámolását, a megújulás és utánpótlás támogatását, a hangosítási munkák színvonalának emelését, az élő hanggal foglalkozó hangmérnökök anyagi, erkölcsi, szakmai megítélésének javítását.

A részletes program H.A.E.S.tagok számára számára itt olvasható.Untitled document

 A 2006. június 10-i Közgyűlésen kilenc új rendes taggal bővült egyesületünk (balról):

Dóra Tamás, Gere Miklós, Kócsó Péter, Komjáthy Árpád, Lakatos Gergely, Lepés Gábor, Maczkó Róbert, Mezei Márton, Pócz-Nagy Gábor.

 

 

 


Köszöntjük a Magyar Hangmérnökök Társasága új tagjait !

2006. május 10.

A H.A.E.S. 2006. június 10-én, de. 9 órakor tartja évi rendes Közgyűlését, melyre minden tagját tisztelettel meghívja. Napirendi pontok:
1.
Tisztségviselők beszámolói; 2. Tagfelvétel; 3. Pártoló tagok bemutatkozása; 4. Az elkövetkezendő egy év szakmai tervei; 5. Egyebek .

A tagfelvétellel kapcsolatban bővebb információ itt olvasható.


krajcsovits_bbdij_400

2006. március 15.

Kőporosy János és Nyerges András Balázs-Béla díjban részesültek.
A díjat 1958-ban alapították a kiemelkedő filmművészeti és televíziós tevékenység elismeréséül. Minden évben 10 díjat ítél oda a kulturális tárca, így különösen nagy öröm, hogy ebben az évben 2 hangmérnök is elnyerte a kitüntetést. Szívből gratulálunk kollégáinknak !


Bővebben

Balázs Gábor


2006. február 8.

Zányi Tamás nyerte el a 37. Magyar Filmszemle "Aranymikrofon" díját.
A legjobb hangmérnöknek járó elismerést "Az élet vendége - Csoma legendárium" című filmben végzett kiemelkedő hangmérnöki munkájáért érdemelte ki. A díjat a H.A.E.S. alapította 2000-ben, támogatja a Basys Kft. és a Mafilm Audio Kft.


Bővebben


2005. november 20-án két új rendes taggal bővült Társaságunk: (balról) Dévényi Tamás és Márkus Gergő.
A Közgyűlés megszavazta továbbá hét hangstúdió pártoló taggá történő megválasztását is: Classic-Sound Hangstúdió (BP), Intersound Stúdió (BP), Mafilm Audio Kft. (BP), Május 1. Stúdió (BP), Saint Audio Stúdió (BP), TLS Zeneház (Nyíregyháza), Utópia Stúdió (BP).

Köszöntjük a Magyar Hangmérnökök Társasága új tagjait !A H.A.E.S. 2005. november 20-án, de. 9 órakor tartja őszi Közgyűlését, melyre minden tagját tisztelettel meghívja. Napirendi pontok:
1.
Beszámolók; 2. A 2006-os szakmai és költségvetési terv ismertetése; 3. Tagfelvétel; 4. A pártolói tagdíj összegének megállapítása; 5. Az Alapszabály módosítása; 6. Az Etikai Bizottság újraválasztása; 7. Egyebek.

A tagfelvétellel kapcsolatban bővebb információ itt olvasható.


A H.A.E.S. Zenei Tagozata (ZT) 2005. június 22-én tartotta alakuló gyűlését. A taggyűlés egyhangúlag elfogadta Juhos Gábor megválasztását a tagozatvezetői tisztségbe. Megbízatása 2006. június 22-ig tart.

A ZT egyik fő céljaként fogalmazta meg a médiákban és a kereskedelmi forgalomban megjelenő zenei felvételek hangzásközpontú elemzését és a szakmai vélemények publikálását.

A részletes program H.A.E.S.tagok számára számára itt olvasható.A Magyar Hangmérnökök Társasága május 28-án tartotta 2005. évi első Közgyűlését, ahol a "tagfelvétel" napirendi pont alapján az Egyesület 17+1 fővel bővült. Öt fővel újjáalakult az Etikai Bizottság (EB), valamint a már működő Játékfilmes Tagozat (JT) mellett megalakult a Televíziós Tagozat (TT) és a Zenei Tagozat (ZT) is. Közgyűlés részletes jegyzőkönyve csak tagok számára megtekinthető itt.


Bővebben

krajcsovits_bbdij_400Krajcsovits István kollégánk Balázs-Béla díjban részesült. Krajcsovits 1965 óta dolgozik a Magyar Televízió hangosztályán és az eltelt 40 év alatt több tucatnyi televíziójáték, játékfilm, zenei műsor és televíziós sorozat hangjának igényes és magasszínvonalú elkészítése fűződik nevéhez. További jó munkát és jó egészséget kívánunk!


Nyerges András és Juhos GáborNyerges András és Juhos Gábor a második Budapest Jazz Fesztivál hangutómunkáján dolgoznak. A felvétel 2004 szeptemberében történt, a keverés digitalizált képpel, video szinkronban történik. A készülő 8 adást előreláthatólag áprilistól sugározza a Magyar Televízió és a Duna TV, valamint várható egy válogatás CD is.


Bővebben

Balázs GáborBalázs Gábor nyerte el a 36. Magyar Filmszemle "Aranymikrofon" díját. A legjobb hangmérnöknek járó elismerést a Dallas Pashamende, A fény ösvényei és az Állítsátok meg Terézanyut című filmek invenciózus, mindhárom film művészi követelményeit alkotó módon szolgáló hangmérnöki munkájáért érdemelte ki. A díjat a H.A.E.S. alapította 2000-ben.