váltás magyarra switch to english
  hírek magunkról linkek letöltések elérhetőség adok-veszek  
 
  Hírek  
 
     
 
Untitled document 2017. október 7.

M E G H Í V Ó


Kedves Kollégáink, Filmkészítők, Mozisok!

A következő szakmai rendezvényünket 2017.10.07-én 10 órakor tartjuk a Mafilm Audio nagykeverőjében, cím: 1145 Budapest, Róna utca 174. Az egész napos program keretében a mozi és a film aktuális hangi kérdései kerülnek terítékre két tematika mentén: hangosság és immerzív hangtechnológia.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, a részvételi szándékot október 1-ig a haesoffice@gmail.com e-mail címen jelezzétek!

Tervezett program:

10:00 - 10:30
Zányi Tamás (HAES): Mi a gond már megint (még mindig) a hangossággal?
10:40 - 11:10
Márkus Tamás (HAES): Hangosság a szinkronizált filmek keverésekor.
11:20 - 12:20
Székely Tamás (HAES): Magyar filmek a mozikban, eltérő műfajok, eltérő hangosságok, eltérő mozitermek.

12:30 - 13:00 SZÜNET

13:00 - 13:50
Sgánetz Bence (BME): Immerzív hangtechnológiák fejlesztői szempontból. Dolby Atmos, DTS:X, Auro-3D, Cavern.
14:00 - 14:50
Berkes Zoltán (HAES): A hazai filmszínházak hangtechnológiai helyzete, Dolby Atmos mozik, a vizuális és auditív akadálymentesítés aktuális kérdései.         

A programot kötetlen szakmai beszélgetés zárja. Tervezett befejezés 16:30 körül.

Köszönjük a Mafilm Audio Kft. támogatását, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Kovács György HAES elnök
Székely Tamás, Zányi Tamás
szervezők


Untitled document

2016. november 9.

Kedves HAES tagok, Kollégák!

Az új elnökség december 3.  9.30 órára hívja össze az ez évi HAES közgyűlést. 

Helyszín a Mafilm Nagyvetítője. (H-1145 Budapest, Róna utca 174.)

Határozat hozatalhoz nem elegendő létszám esetén megismételt közgyűlést hívunk össze ugyanazon a napon 10 órára, amikor is a közgyűlés a jelenlévők számától függetlenül határozatképes.

A napirendi pontok:

Megemlékezés Csáki Jánosról.
Új tagok felvétele.
Elnöki beszámoló a HAES 2016-os  évéről.
Adat kiegészítések és az Alapszabály ismételt megszavazása.
Előadás a hangmérnöki szerzői jogokról.

Kérjük a Tagság aktív részvételét!Untitled document Juhos_Gabor_FOH_Carnegie_Hall.jpgMagyar siker New Yorkban - A HAVASI Symphonic a Carnegie Hall színpadán

2015. október 26-án a HAVASI Symphonic New York-ban mutatkozott be az amerikai közönség előtt a Carnegie Hall nagytermében. A tengerentúli bemutatóra a zeneszerző – zongoraművészt elkísérték magyar alkotótársai, akikkel az elmúlt 3 évben 9 teltházas Aréna koncertet valósítottak meg.

A New York-i előadáson közreműködött többek között a Budafoki Dohnányi Zenekar (Pejtsik Péter vezényletével), Radics Gigi, Andrejszki Judit, Hajós-Dévényi Kristóf (ének), Szirtes Edina „Mókus” (hegedű, ének), Szokolay „Dongó” Balázs (duda, furulya) és Kiss „Endi” (dob). A koncert Golden Globe-díjas sztárvendége Lisa Gerrard, a Gladiátor c. film főcímdalának előadója és társzeneszerszője volt.
Álló ovációval fogadta az amerikai közönség a produkciót, amelynek programjában egy az 1956-os forradalomnak és szabadságharcnak szentelt tétel ősbemutatója is szerepelt. A Carnegie Hall nagytermébe (Stern Auditorium/Perelman Stage) Havasi Balázs 70 magyar alkotótársával érkezett.

Bővebben

Untitled document

2015. április 22.

Értesítjük a Tisztelt Tagságot, hogy a Magyar Hangmérnökök Társasága a 2015. évi rendes közgyűlését május 9-én, fél 10 órai kezdettel tartja, a Rátkai klubban (1068 Budapest, Városligeti fasor 38.)

Határozat hozatalhoz nem elegendő létszám esetén megismételt közgyűlést hívunk össze ugyanazon a napon 10 órára, amikor is a közgyűlés a jelenlévők számától függetlenül határozatképes.

Kérjük a Tagság aktív részvételét!


Bővebben

Untitled document 2015. február 16.

2015. február 16-án, hosszan tartó súlyos betegség után életének 68. évében elhunyt Vámosi András, Balázs Béla díjas hangmérnök, a H.A.E.S. elnöke és alapító tagja.

1947. október 19-én született Tatán. 1968-tól a Mafilm hangosztályán dolgozott, 1987-től rendezőként is több filmet (Magda Frank, Vinum Bonu) készített. Nevéhez fűződik az első 3+1 csatornás technikával készült alkotás, a Róna Péter rendezte 1981-es Autóversenyzők című dokumentumfilm.

Pályafutása alatt számos neves magyar filmkészítővel dolgozott együtt, így többek között Jancsó Miklós, Tarr Béla, Bácskai Lauró István, Szabó István, Dárday István, Jankovics Marcell, Böjte József, Gyöngyössy Imre, Makk Károly, Garas Dezső munkatársa is volt.

Vámosi Andrást a Magyar Filmművészek Szövetsége saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.

Emlékét megőrizzük!

Bővebben

Archívum